Search engine optimization ili skraćeno SEO  je optimizacija Vašeg sajta ili stranice za internet pretraživače. Zašto je to važno? Statistika govori da 70% ljudi koji traže željene stvari ih pronađu na prvoj strani google. Samo 20% ode na drugu a manje od 10% na trežu stranicu. Pozicioniranje na prvoj stranici google donosi čaj 70% više zarade i saobraćaja na sajtu.

Google oglašavanje je plaćeni način reklamiranja vaših proizvoda ili usluga. U zavisnosti od vašeg budžeta google će slati reklame na odgovarajuće platforme i u skladu sa pretragom ljudi. Takođe može se platiti da budete među prvima na google pretrazi. Google oglašavanje funkcioniše po prinicipu plaćanja za određene ključne reči. Obračun se vrši po broju klikova  na vašu reklamu (PPC – Pay per click).

Vi određujete budžet i reklamiranje možete prekinuti u bilo kom momentu. Kod google reklamiranja je jako bitan odabir ključnih reči kako bi potencijalni korisnici došli na pravo mesto, odnosno vaš web sajt. Takođe druga bitna stavka je i precizno određivanje ciljne grupe.

Za razliku od Google oglasa, SEO je skup različitih radnji koje će pozicionirati vaš web sajt ili profil na društvenim mrežama na internet pretraživačima organiskim putem. Organsko oglašavanje je besplatno i zavisi od veština prezentacije, kreativnosti kao i relevantnosti ključnih reči. Ključ optimizacije je odabir ključnih reči koje su u skladu sa vašim biznisom. Takođe tu je i optimizacija sadržaja na stranicama: tekstovi, slike, linkovi, url. Bitna stavka kod SEO je i ažurnost, odnosno interakcija vašeg web sajta. Da bi SEO bio uspešan neophodno je da se vaš sajt često ažurira. Ažuriranje se radi uz konstantno istraživanje ključnih reči, rad konkurencije ili vođenje bloga. Bitnu ulogu u samom SEO igra i web dizajn. Važno je da je vaš sajt search engine friendly. To podrazumeva da se brzo očitava, da je kompatabilan sa svim platformama (tablet, mobilni, PC…).

Kod SEO je bitno da su ključne reči u skladu sa vašim biznisom. Ako google otrkije da koristite ključne reči koje nemaju veze sa vašim poslom stavljaju vas na crnu listu. Naš tim će za vas odabrati najbolje ključne reči koje su u skladu sa vašom branšom i vašim poslom. Organski ćemo zajedno raditi na pozicioniranju na prvu stranu google.

Pozicionirajte se u vrho google pretrage. To će vam sigurno doneti povećanje saobraćaja ka vašem web sajti ili web prodavnici. Rezultat toga je sigurno povećanje prodaje proizvoda ili usluga.